Talviolympialaiset 2018 (virallisesti XXIII talviolympialaiset) järjestetään 9.–25. helmikuuta 2018 Etelä-Korean Pyeongchangissa. Pyeongchangin talviolympialaisissa ratkaistaan 102 kultamitalia 15 lajissa, jotka ovat curling, taitoluistelu, jääkiekko, pikaluistelu, kaukalopikaluistelu, alppihiihto, ampumahiihto, murtomaahiihto, freestyle, yhdistetty, mäkihyppy, lumilautailu, rattikelkkailu, ohjaskelkkailu ja skeleton (mahakelkkailu).
Kansainvälisiä huippu-urheilijoita jotka tähtäävät Pyeongchangiin ovat muun muassa Marcel Hirscher, Kaillie Humphries, Mikael Kingsbury, Mark McMorris, Marie-Philip Poulin, Ester Ledecka, Martina Sablikova, Martin Fourcade, Marie Martinod, Yuzuru Hanyu, Sara Takanashi, Sven Kramer, Ole Einar Bjoerndalen, Kamil Stoch, Yevgenia Medvedeva, Alexander Ovechkin, Javier Fernandez ja Lara Gut.
Etelä-Korea on teknologisesti edistyksellinen maa, ja sen kotitalouksien tulojen mediaani on maailman kahdeksanneksi korkein ja Aasian korkein. Tunnettuja eteläkorealaisia yrityksiä ja brändejä ovat muun muassa Samsung, Hyundai, POSCO, LG, Kia, SK ja Daewoo.
Huolimatta kehittyneestä teknologiastaan ja korkeatasoisesta koulutuksestaan Etelä-Korea on yksi niistä maista, joissa barbaarinen koiran- ja kissanlihateollisuus kukoistaa. Etelä-Koreassa on noin 17.000 koiranlihafarmia, joissa on 2,5 miljoonaa koiraa, ja maassa on noin 10.000 koiranliharavintolaa. Monet eteläkorealaiset uskovat, että koiranlihan syöminen parantaa mieskuntoa ja torjuu väsymystä ja sairauksia, erityisesti kuumina kesäkuukausina. Koirien lisäksi tuhansia kissoja syödään joka vuosi Etelä-Koreassa.
Koirafarmeilla koiria pidetään pienissä, likaisissa häkeissä, joissa ne viettävät koko elämänsä maaten tai seisten metalliverkkolattialla vailla suojaa paahtavalta auringolta tai kylmyydeltä. Koirien tassut ovat usein täynnä haavoja niiden painuessa terävään metalliverkkoon. Ammoniakin ja ulosteiden haju on sietämätön. Eläimet eivät saa kunnon ruokaa ja juomaa, liikuntaa, seuraa tai lääkehoitoa. Usein koirien tärykalvot puhkaistaan jotta ne eivät haukkuisi.
Koirat tapetaan julmilla menetelmillä kuten sähköiskuilla, hirttämällä, hakkaamalla ne kuoliaaksi tai keittämällä tai polttamalla ne elävältä. Monissa paikoissa koirat tapetaan muiden koirien läsnäollessa. On tavallista, että koiria kidutetaan mitä hirvittävimmillä tavoilla ennen teurastusta, koska uskomuksen mukaan lihasta tulee maukkaampaa mitä enemmän eläin kärsii. Farmeilla kasvatettujen koirien lisäksi koiranlihateollisuuteen päätyy kulkukoiria ja varastettuja lemmikkikoiria. On yleistä, että kissoja keitetään elävältä terveysjuomien valmistamiseksi.
Ennen Etelä-Korean kesäolympialaisia 1988 koiranlihan myynti kiellettiin väliaikaisesti Soulissa. Kun kisat olivat loppuneet ja kansainvälisen median edustajat poistuneet maasta koiranlihakauppa jatkui tavalliseen tapaan. Epäilemättä sama tulee toistumaan Pyeongchangin talviolympialaisissa jollei saada aikaan suurta kansainvälistä protestiliikettä.
Jos haluat olla mukana Etelä-Korean koiran- ja kissanlihakaupan lopettamista vaativassa kampanjoinnissa tai etsiä lisätietoa, käy Korean Dogsien nettisivuilla (sivuja löytyy myös suomeksi).
Etelä-Korean koiran- ja kissanlihateollisuus, lähteitä:
http://koreandogs.org/
https://www.theguardian.com/world/2017/feb/28/south-korea-closes-biggest-dog-meat-market-in-run-up-to-olympics
http://www.mirror.co.uk/news/world-news/hell-south-korean-dog-meat-9392807
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4334752/Puppies-bred-dog-meat-South-Korea-rescued.html
Pyeongchang 2018 nettisivut & some:
Nettisivuja:
https://www.pyeongchang2018.com/en/index
https://www.olympic.org/pyeongchang-2018
Twitter:
https://twitter.com/pyeongchang2018?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
Facebook:
https://www.facebook.com/PyeongChang2018/